ГоловнаПолітика

Тимошенко: Конституція не стане компромісом між владою та опозицією

Опозиція хоче збалансувати владу, а Янукович планує змінити Конституцію для забезпечення гарантій його влади

Тимошенко: Конституція не стане компромісом між владою та опозицією
Фото: EPA/UPG

Екс-прем'єр-міністр Юлія Тимошенко заперечує, що внесення змін до Конституції не може бути полем для досягнення компромісу між владою і опозицією.

"Ні, я категорично так не вважаю", - заявила Тимошенко в інтерв'ю ZN.ua.

"У цій конкретній ситуації змін до Конституції вносити не можна, тому що в обох сторін процесу діаметрально протилежні плани щодо зміни Конституції", - зазначила вона.

За словами Тимошенко, опозиція хоче збалансувати владу, змінити відносини між владою і громадянином, а "Янукович планує змінити Конституцію для забезпечення гарантій його влади у разі програшу на виборах 2015 року".

Тимошенко назвала вимогу опозиції щодо повернення до парламентсько-президентської форми правління "цілком справедливою".

"Впевнена, що в країні на чолі з новим президентом це обов'язково зроблять. Але ми не можемо забувати, що парламентська форма правління має  спиратися на чесну некорумповану систему парламентських виборів, яка в українських реаліях повністю витисне корумповані клани і корумповану владу з системи впливу на вибір людей", - додала вона.

"Тому зміни в Конституції, які передбачають посилення влади парламенту, треба приймати одночасно з новою системою парламентських виборів, які унеможливлять політичну корупцію", - вважає Тимошенко.

Екс-прем'єр також підкреслила, що впроваджувати нову Конституцію треба тільки з проведенням чергових або позачергових парламентських виборів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram