ГоловнаПолітика

У Сенаті США з'явився проект резолюції щодо України із закликом до санкцій

Йдеться про скасування віз і заморожування активів щодо причетних до застосування насильства до мирних протестувальників

У Сенаті США з'явився проект резолюції щодо України із закликом до санкцій
Фото: presstv.ir

На розгляд Сенату представлено проект резолюції щодо України з закликом до Держдепартаменту США негайно розглянути застосування цільових санкцій, зокрема скасування віз і заморожування активів.

Відповідний документ під номером №357 вніс голова сенатського комітету з закордонних відносин сенатор-демократ Роберт Менендс, повідомляє "Голос Америки".

Автори проекту резолюції Сенату просять Держдепартамент США "негайно розглянути застосування цільових санкцій, а саме скасування віз і заморожування активів щодо причетних до застосування насильства з боку держави до мирних протестувальників, журналістів та інших членів громадянського суспільства".

"Уряд США має закликати владу України визначити місцезнаходження зниклих і звільнити політичних ув'язнених, насамперед колишнього прем'єр-міністра Юлію Тимошенко, і притягнути до відповідальності винних у позасудових діях", - йдеться в проекті резолюції.

Документ також закликає Адміністрацію президента Барака Обами посилити урядові програми на підтримку демократії та прав людини в Україні.

Проект резолюції закликає Місію США в ОБСЄ "використовувати ресурси і механізми ОБСЄ для спостереження за проблемами з правами людини, і для їх вирішення".

Документ також радить уряду США підтримати заяву Ради з закордонних справ ЄС із закликом до створення нового уряду і проведення конституційної реформи.

Нагадаємо, 12 лютого президент Європейської комісії Жозе Мануел Баррозу заявив, що санкції проти України саме зараз стали б помилкою.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram