ГоловнаПолітика

Активісти з Грушевського: стоятимемо до останнього

Радикали закликали правоохоронців не чіпати їхні родини

Близько ста радикально налаштованих осіб, які чергують на останній барикаді перед "Беркутом", заявили, що стоятимуть на Грушевського до останнього.

Як стало відомо LB.ua з власних джерел, активісти налаштовані не здавати Грушевського, незважаючи на те, що опозиція домовилася з владою про звільнення вулиці.

"Вони відчувають, що їх "кинули", тому вирішили "обкопуватися" і не здаватися, а сьогоднішній підпал шин на Грушевського був підготовкою", - розповів співрозмовник.

У розпорядженні LB.ua виявилося відео розмови з Володимиром на прізвисько "Борода", одним із активістів з Грушевського.

Він підкреслив, що не є ватажком, але знає думку кожного, хто там стоїть.

"Те, що відбувалося сьогодні, просто маленька бойова підготовка", - розповів "Борода" і підкреслив, що люди на першій від силовиків барикаді стоять не за політику.

Активіст звернувся до представників правоохоронних органів, які несуть службу по інший бік барикад: "Хочу сказати наступне співробітникам "Беркута" і ВВшникам: хлопці, не чіпайте наші сім'ї".

"Борода" розповів, що вчора в одного з активістів померла мати. У жінки стався інфаркт після того, як до неї з обшуком прийшла міліція.

"Тобто, якщо пішов тиск на наші сім'ї, то це дуже погано. Ми їх сім'ї не чіпаємо, хай вони наші теж не чіпають", - сказав активіст і підкреслив: "співробітникам міліції такі справи просто так з рук не зійдуть".

"І велике прохання до жителів Донбасу. Донецьк, Маріуполь, подивіться на моє обличчя, хто мене впізнає. Я стою тут за вас і за ваших матерів. За свою сестру, за свою матір. І, не дай Бог, ви прийдете до моєї матері додому, буде дуже погано. Я поїду звідси, поїду в Маріуполь і почну війну там", - сказав активіст.

Разом з тим він додав, що питання "будемо ми звільняти чи ні, наразі вирішується".

Нагадаємо, 14 лютого близько 17:00 після тривалої перерви на Грушевського знову підпалили шини. Зараз там ситуація спокійна.

У п'ятницю "Правий сектор" заявив, що готовий сприяти відновленню транспортного руху по вулиці Грушевського за умови, якщо всі справи проти протестувальників закриють.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram