ГоловнаПолітика

Пайєтт: США не фінансують українські громадські організації в своїх інтересах

Посол побачив нерозуміння суті американського партнерства з українським народом

Пайєтт: США не фінансують українські громадські організації в своїх інтересах
Джефри Пайетт
Фото: ukrainian.voanews.com

Українські громадські організації з американським фінансуванням не працюють в інтересах США.

Про це заявив посол США в Україні Джеффрі Пайєтт у відеоінтерв'ю, яке розмістило американське посольство.

Пайєтт розповів, що США протягом тривалого часу надають підтримку групам громадянського суспільства в Україні. Але ця підтримка, за його словами, завжди була відкритою та прозорою відповідно до українського законодавства. Також Пайєтт зазначив, що підтримка ніколи не була вибірковою.

Посол повідомив, що Національний демократичний інститут і Міжнародний республіканський інститут, які отримували підтримку, співпрацювали з усіма політичними силами України, в тому числі з Партією регіонів.

"Я думаю, стверджувати, що ці цивільні суспільні групи... якимось чином є іноземними агентами або діють в інтересах якихось іноземних урядів, означає просто нерозуміння як суті нашого партнерства з українським народом, так і невід'ємної ролі, що виконують ці групи", - сказав Пайєтт.

При цьому він підкреслив, що зазначені громадські організації виступають сполучною ланкою між українським суспільством і владою, що є елементом функціонування української демократії.

Пайєтт сподівається, що в довготривалій перспективі Україна зможе виробити сучасну, конкурентоспроможну на міжнародній арені європейську демократію.

Нагадаємо, опоненти Євромайдану неодноразово заявляли, що громадські акції активістів, у тому числі Автомайдану, фінансуються за рахунок американського посольства.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram