ГоловнаПолітика

"УДАР" не ввійде до складу коаліційного уряду, - Кличко

Партія не бачить себе в системі координат, яку створила влада

"УДАР" не ввійде до складу коаліційного уряду, - Кличко
Фото: Макс Левин

Лідер партії "УДАР" Віталій Кличко заявив про те, що партія "УДАР" не входитиме до складу коаліційного уряду.

"Ми дуже не хочемо, щоб змінювалися обличчя, а система залишалася такою самою. Ми багато разів були свідками того, що одних персонажів змінювали інші, а проблеми залишаються", - повідомив Кличко, цитує його УНІАН.

Кличко також нагадав, на яких умовах партія "УДАР" готова формувати технічний перехідний уряд. "Ми говоримо про перезавантаження влади та про баланс влади, який був би можливий при переході до Конституції 2004 року", - зазначив лідер "УДАРу".

На питання про те, як "УДАР" відреагує на те, що "Свобода" або "Батьківщина" увійдуть до складу коаліційного уряду з Партією регіонів, Кличко повідомив, що це право кожної політичної сили брати участь у тому чи іншому уряді.

"Але в тій системі координат, створеній владою, партія "УДАР" себе не бачить", - сказав Кличко.

"Ми не хочемо ставати одним з механізмів сьогоднішньої влади. Ми готові брати на себе відповідальність лише в тому випадку, коли відбудеться перезавантаження влади", - сказав лідер "УДАРу".

Нагадаємо, 12 лютого спікер Верховної Ради Володимир Рибак заявив, що пропозиція президента Віктора Януковича Арсенієві Яценюку очолити уряд ще актуальна. Втім, він додав, що йдеться про коаліційний Кабмін, а не про повністю опозиційний, чого вимагає опозиція.

Голова фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк повідомив, що Юлія Тимошенко вважає за необхідне сформувати альтернативний уряд - уряд Майдану.

Раніше "регіонал" Михайло Чечетов повідомив, що фракція Партії регіонів збирає підписи під зверненням до президента Віктора Януковича з проханням внести у Верховну Раду кандидатуру на посаду прем'єр-міністра з-поміж членів ПР.

"Регіонал" Олег Царьов заявив, Партія регіонів не підтримуватиме кандидатуру від опозиції на посаду прем'єра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram