ГоловнаПолітика

Яценюк вимагає від Януковича відповіді з приводу створення опозиційного Кабміну

Опозиціонеру досі не зрозуміла позиція президента

Яценюк вимагає від Януковича відповіді з приводу створення опозиційного Кабміну
Фото: EPA/UPG

Лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк зажадав від президента Віктора Януковича публічної відповіді, чи готовий він надати опозиції право формувати уряд народної довіри.

Про це він заявив на прес-конференції в четвер у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Відповідаючи на запитання, на яких умовах він готовий очолити уряд, Яценюк сказав: "Я звертаюся зараз публічно до Віктора Януковича, щоб президент України дав свої відповіді...: чи готові ви відновити баланс влади в країні, чи готові ви до того, що опозиція формує опозиційний уряд Майдану, уряд народної довіри, чи готові ви до того, що опозиція, новий уряд надасть чітку програму дій і ця програма дій буде підтримана всім складом парламенту... Ми очікуємо публічної відповіді президента".

Нагадаємо, Яценюк також повідомив, що лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко вважає за необхідне формування альтернативного уряду - уряду Майдану.

Спікер Володимир Рибак у середу повідомив, що пропозиція президента Віктора Януковича Арсенієві Яценюку очолити уряд ще актуальна, проте йдеться про створення коаліційного Кабміну, а не повністю опозиційного.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram