ГоловнаПолітика

"Батьківщина": "амністія" Попова і Сівковича означає поготовку до силового сценарію

Влада не "здає" тих, хто порушує закон за її наказом, вважає партія

"Батьківщина": "амністія" Попова і Сівковича означає поготовку до силового сценарію
Фото: liga.net

Партія "Батьківщина" вважає, що українська влада зриває переговорний процес і здійснює підготовку силового сценарію придушення протестів в Україні.

Про це йдеться в заяві партії.

Так в "Батьківщині" розцінили закриття прокуратурою кримінальних справ проти заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, екс-голови КМДА Олександра Попова та інших, які порушили після розгону студентського Євромайдану 30 листопада.

"Саме жорстоке побиття мирних студентів на Майдані в ніч на 30 листопада остаточно збурило українське суспільство і призвело до найглибшої суспільної кризи в Україні. Відмова від розслідування щодо замовників, організаторів та виконавців цього злочину проти власного народу - означає небажання влади чути законні вимоги людей про необхідність правосуддя та покарання винних. Також це очевидний знак силовикам про те, що влада не «здає» тих, хто порушує закон за її наказом", - сказано в повідомленні.

На думку партії, влада зміцнює позиції силовиків, бажаючи реалізувати силовий сценарій проти мітингувальників.

Нагадаємо, 7 лютого суд закрив кримінальне провадження щодо екс-глави КМДА Олександра Попова, заступника голови РНБО Володимира Сівковича на підставі закону про "амністію" за порушення в період з 21 листопада по 26 грудня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram