ГоловнаПолітика

Міноборони посилило охорону складів зі зброєю

Такий захід пояснюється загостренням ситуації в країні

Міноборони посилило охорону складів зі зброєю
Павел Лебедев
Фото: zn.ua

Міністерство оборони посилило охорону складів зі зброєю та боєприпасами.

Про це повідомила в середу прес-служба відомства, посилаючись на розпорядження виконуючого обов'язки міністра оборони Павла Лебедєва.

"Загострення ситуації в країні змусило Збройні сили посилити охорону складів зі зброєю й боєприпасами", - пояснив Лебедєв.

За його словами, це було зроблено, щоб уникнути можливого захоплення й використання зброї проти мирних громадян.

Раніше Антитерористичний центр Служби безпеки України повідомив про приведення в готовність служб з боротьби з тероризмом на території держави у зв'язку зі зростанням кількості повідомлень про прояви терористичного характеру - мінування об'єктів з масовим перебуванням людей. У спецслужбі заявили про загрози вибухів, в тому числі на об'єктах підвищеної небезпеки: атомних і гідроелектростанціях, міжнародних аеропортах, залізничних та автовокзалах, магістральних трубопроводах.

Напередодні міністр енергетики та вугільної промисловості України Едуард Ставицький видав наказ про переведення на посилений режим охорони системи магістральних газопроводів країни. Як пояснила прес-служба відомства, постанова видана "з метою вживання особливих заходів щодо забезпечення функціонування системи забезпечення природним газом внутрішніх споживачів, а також належного рівня транзиту газу територією України".

При цьому праворадикальна організація "Правий сектор" заявила, що в Україні найближчим часом можуть бути вчинені теракти з допомогою ФСБ та за підтримки окремих представників МВС України, щоб скомпрометувати силові структури Майдану.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram