ГоловнаПолітика

Захист Тимошенко спіймали на затягуванні розгляду її справи в ЄСПЛ

Адвокати досі не відправили у Страсбург необхідних коментарів

Захист Тимошенко спіймали на затягуванні розгляду її справи в ЄСПЛ
Александр Плахотнюк
Фото: Макс Левин

Захист Юлії Тимошенко досі не відправив у Європейський суд з прав людини коментарів, необхідних для розгляду справи екс-прем'єрки по суті.

Про це пише газета "Коммерсантъ Украина".

Учора під час розгляду Комінтернівським райсудом Харкова скарги Тимошенко адвокат екс-прем'єра Олександр Плахотнюк повідомив, що захист досі продовжує комунікацію з ЄСПЛ і ще не надіслав до Страсбурга своїх коментарів на позицію уряду.

"Ще не подано (пояснення захисту). До середини лютого вони будуть подані", - сказав він. За інформацією видання, позиція Мін'юсту, яку було потрібно прокоментувати в листуванні зі Страсбургом, відправлена захисту екс-прем'єра ще в грудні 2013 року.

Продовження листування з ЄСПЛ означає, що суд не може розпочати розгляд справи по суті, тож затягування цього процесу відкладає термін винесення рішення. Після завершення комунікації зі сторонами суду потрібно не менш ніж 6-9 місяців для підготовки рішення, а отже, рішення ЄСПЛ у справі Юлії Тимошенко буде винесено щонайшвидше восени.

Як пише газета, захист Тимошенко готує нові кроки, що затягують процес. Зокрема, Плахотнюк припустив, що рішення Комінтернівського райсуду про відхилення скарги Тимошенко про пом'якшення умов її перебування під вартою "стане додатком до скарги в ЄСПЛ в основній справі".

Тим часом, якщо захист екс-прем'єрки надішле до Страсбурга нові матеріали у справі, це відновить процес комунікації і відкладе винесення рішення ЄСПЛ як мінімум ще на півроку.

Як відомо, в ЄСПЛ зараз розглядають скаргу Юлії Тимошенко на рішення Печерського суду Києва в її справі. Виправдувальний вирок суду дав би їй реальний шанс вийти на свободу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram