ГоловнаПолітика

Попов і Сівкович потрапили під амністію у справі про Майдан

Суд закрив кримінальне провадження проти них

Попов і Сівкович потрапили під амністію у справі про Майдан
Владимир Сивкович
Фото: profinform.org

Суд закрив кримінальне провадження стосовно екс-голови КМДА Олександра Попова, колишнього заступника голови РНБО Володимира Сівковича та інших осіб, які підпадають під дію закону України "Про внесення змін до закону України про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань".

Про це повідомила керівник прес-служби столичної прокуратури Яна Соболевська, йдеться в повідомленні відомства, пише РБК-Україна.

"Таким чином Печерський і Шевченківський райсуд столиці виконали вимоги зазначеного закону про звільнення від кримінальної відповідальності підозрюваних, обвинувачених та засуджених за події, що відбувалися в листопаді-грудні минулого року", - констатувала вона.

За її словами, цим законом передбачено чіткий перелік статей Кримінального кодексу, провадження за якими підлягають закриттю.

"Тому на виконання закону всі провадження, які розслідувалися за цими статтями, були закриті. У тих випадках, де в процесах не було встановлено підозрюваних, так звані факти, рішення про закриття приймалися органами прокуратури. У тих провадженнях, де були встановлені фігуранти, так, як це у справі за підозрою Попова, Сівковича та інших, рішення про закриття приймалися судами. У своїй роботі прокурори керуються чинними законами України, отже, і в цьому випадку прокуратура і суди виконали вимоги закону, який ухвалили народні депутати", - повідомила Соболевська.

"В цілому по м. Києву було закрито 35 фактових кримінальних проваджень, до 21 людині вже застосовані норми цього закону", - додала керівник прес-служби столичної прокуратури.

Нагадаємо, раніше повідомляли, що Печерський районний суд Києва 7 лютого закрив кримінальне провадження й виправдав екс-главу КМДА Олександра Попова й екс-заступника секретаря РНБО Володимира Сівковича, яких обвинувачували у перевищенні влади у зв'язку з подіями в ніч проти 30 листопада 2013 року на Майдані Незалежності.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram