ГоловнаПолітика

Підтримка України Євросоюзом залежить від готовності Януковича, - Яценюк

Питання в тому, чи розуміє Янукович, якими є наслідки неухвалення ним відповідних рішень

Підтримка України Євросоюзом залежить від готовності Януковича, - Яценюк
Фото: batkivshchyna.com.ua

Підтримка України з боку Європейського Союзу залежить від готовності президента Віктора Януковича ухвалити відповідні рішення.

Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після зустрічі з європейським комісаром з питань розширення та європейської політики сусідства Штефаном Фюле.

Як повідомляє прес-служба ВО "Батьківщина", зустріч представників опозиції з єврокомісаром відбулася у вівторок ввечері.

"Ми щойно завершили обговорення з нашими європейськими партнерами того, якими ми бачимо нову українську Конституцію, новий склад Кабміну, нову програму дій для країни і нову економічну програму", - сказав Арсеній Яценюк після зустрічі.

"Європейці разом з нами, і все залежить від того, чи усвідомлює Янукович, де ми зараз і якими є наслідки неухвалення ним відповідних рішень... Ми хочемо почути від Януковича - чи готовий він до цього", - додав опозиціонер.

По завершенні зустрічі лідер фракції в інтерв'ю журналістам нагадав, що 10 лютого міністри країн-членів ЄС "прийняли рішення надати цілковиту підтримку Україні", яка складається з політичного та економічного пакета.

Щодо політичного пакета, Яценюк зазначив, що "в порядку денному нова Конституція, новий уряд і нова програма дій".

Економічний пакет, за його словами, - це "програма фінансової стабілізації від міжнародних фінансових інститутів, щоб не дати Україні збанкрутувати" .

Нагадаємо, Верховний представник ЄС з питань зовнішньої політики і політики безпеки Кетрін Ештон заявила, що міжнародна спільнота готова допомогти Україні в деескалації ситуації, але заявляє про позицію невтручання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram