ГоловнаПолітика

Суд розглядає скаргу Тимошенко за її відсутності

Екс-прем'єр подала заяву, що погоджується на розгляд скарги без неї

Суд розглядає скаргу Тимошенко за її відсутності
Фото: tymoshenko.ua

Суд почав розгляд скарги Юлії Тимошенко на відмову Пенітенціарної служби пом'якшити умови відбування покарання.

Судове засідання проходить у приміщенні Комінтернівського районного суду Харкова під керівництвом головуючої судді Антоніни Юр'євої.

Тимошенко представляє її захисник Олександр Плахотнюк.

Перед початком засідання державний обвинувач Вікторія Тугайбей підтвердила підтримку рішення Пенітенціарної служби.

"Уважно вивчивши аргументи комісії, прокуратура вважає рішення законним і відповідним законодавству. Ми не вбачаємо підстави для прийняття іншого рішення комісією, і цю позицію прокуратура відстоюватиме в суді", - зазначила прокурор.

Також суддя повідомила про наявність заяви Тимошенко, в якій та погодилася на розгляді скарги за її відсутності. У зв'язку із цим суд ухвалив розглядати скаргу без екс-прем'єрки.

У залі перебувають більш ніж 20 журналістів, усі місця зайняті, біля будівлі суду стоять оператори з камерами і 10 прихильників Тимошенко, одна з яких тримає плакат із написом "Досить знущатися з Юлі".

Нагадаємо, в січні комісія Качанівської виправної колонії №54 (Харківська область) із розгляду питань щодо пом'якшення умов утримання засуджених відмовила Тимошенко в можливості переведення на дільницю соціальної реабілітації.

Тимошенко просила пом'якшити умови у зв'язку із закінченням третини терміну, на який вона засуджена.

Згідно зі ст. 98, ст. 99 Кримінально-виконавчого кодексу, послаблення режиму, зокрема, означає право на необмежену кількість короткострокових побачень, переведення в соціальний лікувальний заклад і можливість залишати в'язницю в межах населеного пункту, де знаходиться місце утримання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram