ГоловнаПолітика

Конгрес США ухвалив резолюцію на підтримку протестів в Україні

Українським чиновникам погрожували "точковими санкціями"

 Конгрес США ухвалив резолюцію на підтримку протестів в Україні

Члени палати представників конгресу США схвалили резолюцію, в якій йдеться про готовність ввести "точкові санкції" проти причетних до застосування сили до мирних учасників акцій протесту в Україні.

Як повідомляє ІТАР-ТАРС, за документ проголосував 381 конгресмен, проти висловилися лише двоє.

Резолюція висловлює "підтримку демократичним і європейським прагненням народу України, а також його права на вибір майбутнього без залякування і страху". Її автори закликали "США і Євросоюз продовжити спільну роботу з пошуку мирного виходу з кризи і з продовження надання підтримки прагненням мільйонів українців до тісніших відносин з Європою через підписання угоди про асоціацію".

Також у резолюції висловлюють заклик до "уряду України, опозиції і до всіх учасників акцій протесту уникати конфронтації". Українській владі також пропонують "виконувати міжнародні зобов'язання і поважати демократичні права своїх громадян".

Поряд з цим підкреслюється, що уряд України повинен "притягнути до суду відповідальних за насильство щодо мирних учасників акцій протесту і випустити на свободу тих, хто був затриманий за здійснення своїх демократичних прав".

У документі зазначено, що "у випадку подальшого насильства з боку влади проти учасників мирних акцій протесту палата представників конгресу США може розглянути питання про введення точкових санкцій щодо тих, хто віддавав розпорядження чи був причетний до застосування сили".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram