ГоловнаПолітика

Парламент Криму діє виключно в правовому полі України, - заява ВР АРК

Депутати кримського парламенту нагадують. що мають право на власну думку, навіть якщо вона не подобається окремим депутатам

Парламент Криму діє виключно в правовому полі України, - заява ВР АРК
Фото: comments.ua

Верховна Рада Автономної Республіки Крим діє суворо в правовому полі України.

Про це йдеться в заяві, поширеній сьогодні прес-службою ВР АРК.

"8 лютого 2014 року начальник Головного слідчого управління Служби безпеки України Максим Ленко заявив, що СБУ почала досудове розслідування про правопорушення, передбачені ст. 15 і ст. 110 КК України (підтоговка до вчинення посягання на територіальну цілісність України)", - йдеться в повідомленні.

Верховна Рада нагадує, що провадження відкрито на підставі відомостей, що надійшли від народного депутата від "Батьківщини" Івана Стойка у зв'язку з висловлюванням деяких депутатів кримського парламенту.

"У зв'язку з цим прес-центр Верховної Ради АРК заявляє: всі рішення і постанови президії та Верховної Ради АРК ухвалені у повній відповідності до Конституції України та законів української держави", - йдеться в заяві.

У документі наголошується, що ВР АР Крим діє виключно в правовому полі України. При цьому наголошується, що депутати парламенту автономії мають право на власну думку та її вільне вираження, навіть якщо вона не подобається окремим депутатам.

"Розуміючи всю складність майбутнього розслідування на підставі заяви народного депутата Стойка, кримський парламент висловив сподівання, що дуже ретельно будуть розслідувані й численні факти ухвалення незаконних рішень окремими органами місцевого самоврядування в Україні, створення самозваних Народних рад, закликів до насильницького захоплення влади, повалення конституційного ладу, дій екстремістських організацій", - йдеться в документі.

Нагадаємо, 4 лютого стало відомо, що Кримський парламент розглядає можливість ухвалити звернення до Російської Федерації з проханням про захист.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram