ГоловнаПолітика

Макеєнко пообіцяв відкликати позов про заборону Євромайдану

На найближчій сесії планують відновити райради в столиці

Макеєнко пообіцяв відкликати позов про заборону Євромайдану
Владимир Макеенко
Фото: Макс Левин

КМДА подасть заяву про відмову від позову, на підставі якого Окружний адміністративний суд Києва заборонив проведення мирних заходів у центрі Києва до 8 березня.

Про це повідомив народний депутат, голова Київської міськорганізації "Батьківщини" Юрій Одарченко після зустрічі представників Спільного зібрання киян, народних депутатів України Олександра Чорноволенка, Наталії Новак, депутатів Київської міської ради Тетяни Меліхової, Олександра Клюса з головою КМДА Володимиром Макеєнком.

"Ми озвучили вимоги зборів, які відбулися 8 лютого в Київраді. Макеєнко погодився з необхідністю йти на компроміси. Так, він обіцяв найближчим часом подати заяву про відмову від позову, на підставі якого Окружний адміністративний суд міста Києва заборонив проведення мирних заходів у центрі Києва до 8 березня цього року. Також голова КМДА погодився з необхідністю відновлення місцевого самоврядування в місті Києві - проведення виборів київського міського голови та депутатів Київської міської ради", - цитує слова депутата прес-служба "Батьківщини".

Крім того, опозиціонери передали вимоги зборів щодо невідкладного відновлення районних рад у місті Києві. Сторони домовилися, що проект рішення щодо райрад ухвалять на найближчій сесії Київради.

Нагадаємо, 6 січня Окружний адміністративний суд Києва заборонив учасникам акцій протесту проводити заходи, а також використовувати гучномовці та встановлювати сцени в центрі столиці на період із 8 січня по 8 березня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram