ГоловнаПолітика

СБУ активізувала антитерористичні заходи

В Україні різко зросла кількість повідомлень терористичного характеру

СБУ активізувала антитерористичні заходи
Фото: Макс Левин

Служба безпеки України заявляє про активізацію її Антитерористичного центру й антитерористичних заходів.

Про це йдеться в повідомленні СБУ, опублікованому на офіційному сайті відомства.

"Антитерористичний центр при СБУ в порядку, визначеному законодавством України, змушений привести в готовність суб'єкти боротьби з тероризмом на території держави", - наголошено в повідомленні.

Згідно з інформацією, таке рішення ухвалено у зв'язку з різким зростанням кількості повідомлень про прояви терористичного характеру, а саме: про мінування об'єктів масового перебування людей, з наявністю погроз здійснити вибухи, зокрема на об'єктах підвищеної небезпеки.

У відомстві нагадують, що йдеться про блокування приміщень органів виконавчої влади, заклики до захоплення об'єктів, які мають на зберіганні значні обсяги озброєння, а також спробу 7 лютого захопити пасажирський літак.

У повідомленні наголошено, що заходи, які здійснюють підрозділи СБУ, МВС, Держслужби з надзвичайних ситуацій, МОЗ, Мінінфраструктури, "спрямовані виключно на забезпечення безпеки населення і недопущення злочинної діяльності з терористичною метою".

Згідно з повідомленням, заходи є відкритими і "мають передусім попереджувальний характер".

Вони передбачають постійний міжвідомчий обмін інформацією, перевірку готовності сил і засобів, у тому числі систем екстреного оповіщення.

Нагадаємо, 8 лютого СБУ розпочала розслідування за фактом спроби захопити літак, що прямував із Харкова до Стамбула, з вимогою скерувати його в Сочі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram