ГоловнаПолітика

СБУ розслідуватиме "сепаратистські" заяви в Криму

Провадження відкрито на підставі заяв народного депутата

СБУ розслідуватиме "сепаратистські" заяви в Криму
Фото: http://novostey.com

Служба безпеки України порушила кримінальне провадження за підготовку до вчинення посягання на територіальну цілісність України на підставі заяви народного депутата Івана Стойка (фракція "Батьківщина").

Про це заявив на брифінгу начальник Головного слідчого управління СБУ Максим Ленко.

"За його заявою було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості щодо вчинення злочину, передбаченого ст.15 і 110 КК України (підготовка до посягання на територіальну цілісність і недоторканність України). Кримінальне провадження через Генпрокуратуру доручило розслідування цього злочину слідчому відділу управління СБУ в Автономній республіці Крим", - заявив Ленко.

Також він підкреслив, що поки зарано говорити про якісь результати розслідування, додавши, що кримінальне провадження відкрито на підставі саме заяв народного депутата.

Як відомо, раніше Стойко звернувся до голови Служби безпеки України та генерального прокурора України з вимогою вжити негайних і жорстких заходів щодо недопущення розгортання сепаратизму в Автономній Республіці Крим.

Підставою для такого звернення стали оприлюднені в ЗМІ заяви кримських депутатів від Партії регіонів про необхідність ухвалення Верховною Радою Криму звернення до Президента і парламенту Російської Федерації з проханням захистити статус автономії і прав населення Криму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram