ГоловнаПолітика

Суд з приводу пом'якшення умов ув'язнення Тимошенко пройде 11 лютого

"Батьківщина" просить журналістів приїхати на засідання

Суд з приводу пом'якшення умов ув'язнення Тимошенко пройде 11 лютого
Фото: Макс Левин

У вівторок, 11 лютого, о 10:30 відбудеться судове засідання, на якому розглядатимуть скаргу Юлії Тимошенко та її захисту на відмову комісії пенітенціарної служби пом'якшити умови її перебування в Качанівській виправній колонії.

Про це повідомляє прес-служба партії "Батьківщина".

У прес-службі партії з посиланням на захисників також повідомляють, що "влада вирішила провести судове засідання в лікарні "Укрзалізниці".

"Справу слухатиме суддя Комінтернівського районного суду м. Харкова Юр'єва Антоніна Миколаївна. Оскільки, згідно з Конституцією, судові засідання в Україні повинні бути відкритими і гласними, нагадуємо колегам-журналістам про це. Також, про всяк випадок, рекомендуємо представникам ЗМІ написати листа на ім'я судді Антоніни Юр'євої з бажанням висвітлити це судове засідання. А копії листів просимо також надати прес-службі партії", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі також нагадали, що Юлія Тимошенко вже відбула третину терміну в "газовій справі" й має підстави для пом'якшення умов утримання у в'язниці.

Таке право надають статтями 99 і 101 Кримінально-виконавчого кодексу України. Стаття 99 КВК, зокрема, передбачає можливість перебування за межами виправної установи.

Нагадаємо, 17 січня комісія Качанівської виправної колонії №54 (Харківська область) відмовила екс-прем'єру Юлії Тимошенко в можливості переведення на дільницю соціальної реабілітації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram