ГоловнаПолітика

Медведчук заступився за Фюле

Під коток прихильників введення санкцій проти України може потрапити будь-хто незгідний

Медведчук заступився за Фюле
Фото: Макс Левин

Прихильники запровадження санкцій проти України натякнули Штефанові Фюле, який не бачить сенсу в таких радикальних заходах, на його "можливу співпрацю з російськими спецслужбами".

Про це написав на своїй сторінці в ЖЖ лідер громадської організації "Український вибір" Віктор Медвечук.

"Будь-хто, в тому числі європейський політик, який не дотримується погляду Майдану, рано чи пізно опиниться під котком лінійного мислення прихильників асоційованого членства в ЄС, - написав Медведчук. - Українські євроінтегратори обурюються: єврокомісар з питань політики розширення та добросусідства Штефан Фюле не бачить сенсу в санкціях проти України".

Через це, зазначив він, "прихильники введення санкцій проти України відразу ж натякнули Фюле на його можливу співпрацю з радянськими і російськими спецслужбами, пригадавши єврокомісару і членство в Комуністичній партії Чехословаччини, і навчання в престижному МДІМВ".

"Смішно! Адже ще кілька тижнів тому на комісара дивилися як на рятівника, чекали на його візити, покладали надії, що він таки переконає українську владу підписати Угоду про асоціацію, яка все ще "на столі", - додав Медведчук.

"Ще трохи - і вони візьмуться звинувачувати Штефана Фюле в здачі євроінтеграційних інтересів, а то й у пропаганді східного вектора інтеграції", - резюмував лідер "Українського вибору".

Нагадаємо, сьогодні Європарламент ухвалив резолюцію, в якій порадив Євросоюзу запровадити візові та фінансові санкції проти українських чиновників.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram