ГоловнаПолітика

Чорновол не погоджується з висновками слідства у її справі

Причиною побиття журналістка називає те, що вона "підрізала Януковича"

Чорновол не погоджується з висновками слідства у її справі
Татьяна Чорновол

Журналістка Тетяна Чорновол заявила, що результати розслідування її побиття необ'єктивні.

У своєму блозі на "Українській правді" вона заявила, що причиною "замаху" на неї є те, що вона "підрізала" президента Віктора Януковича.

"ГПУ заявила, що замах на моє життя відбулося з тих причин, що я когось там "підрізала" і цим "спровокувала на хуліганські дії". Так, я "підрізала" Януковича і буду "підрізати" далі. Насправді це єдина причина замаху на мене", - пише Чорновол.

"До речі, Роман Залюбовський, який узяв провину на себе, відмовився від очної ставки зі мною. У приватній розмові з ним я зрозуміла, чому він відмовився - тому що не знає деталей того, що сталося на Бориспільській трасі. Тобто бив не він. Тобто він підставна особа. Можливо, він якось був залучений до "спецоперації", однак не на головних ролях. Справжні "м'ясники", які завдали більш ніж 10 ударів по моїй голові та обличчю - цінні для цієї влади і, очевидно, "працюють" далі в "ескадроні смерті". А в СІЗО потрапив технічний персонал "спецоперації" за те, що не знищив слідів злочину", - вважає журналістка.

"Найгірше, що замах на мене - не єдиний, "ескадрони смерті" поставили криваву справу на конвеєр. ГПУ їх обслуговує, тому що Пшонка обслуговує Януковича. Саме тому в моїй справі слідство не шукало ні замовника, ні організатора", - додала Чорновол.

"І чомусь ГПУ не здивувало, що "хулігани" за те, що я їх начебто підрізала (тобто їм начебто не довелося пригальмувати через мене), таранили мій дешевий автомобіль (його вартість 5000 доларів) своїм дорогим "Порше". Якщо вірити у версію прокуратури, цей факт виглядає як маячня. Правда? Це виглядає логічним, тільки якщо моя ліквідація була замовлена і за неї було дорого заплачено", - підсумувала вона.

Нагадаємо, в четвер у ГПУ повідомили, що розслідування справи про побиття Чорновол завершено - на журналістку нібито напали з хуліганських спонукань за те, що вона підрізала автомобіль на дорозі. У побитті звинувачують Романа Залюбовського та Сергія Котенка, яких утримують під вартою. Третього підозрюваного Андрія Зінченка затримали в Москві, вирішується питання про його екстрадицію. Ще двох підозрюваних слідство не встановило.

 

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram