ГоловнаПолітика

МЗС назвало упередженою резолюцію Європарламенту

Але міністерство тішиться ініціативами про надання грошей

МЗС назвало упередженою резолюцію Європарламенту
Фото: sled.net.ua

Міністерство закордонних справ заявило, що резолюція Європарламенту стосовно ситуації в Україні, ухвалена в четвер, є упередженою і незбалансованою.

Про це йдеться в коментарі МЗС з приводу резолюції.

"Цей документ містить низку сигналів, що збігаються з підходами уряду України до врегулювання політичної кризи в нашій державі. Знаходження взаємоприйнятного політико-правового компромісу для виходу з кризи шляхом мирного діалогу, запобігання насильницьким діям і забезпечення поваги прав і свобод людини були і залишаються в основі дій української влади", - сказано в ньому.

Також МЗС вважає, що важливе значення має заклик Європарламенту до протестувальників Майдану утриматися від застосування сили, зберегти законність своєї справи мирним шляхом і вимога до всіх опозиційних лідерів продовжувати утримуватися від насильства і підтримувати мирний характер протестів.

"Разом із цим викликає розчарування упередженість в оцінках Європейським парламентом дій української влади та ігнорування більшості конструктивних зусиль керівництва України в реалізації заходів налагодження довіри і мирного та інклюзивного діалогу з опозицією і громадянським суспільством", - шкодує МЗС.

"На жаль, ціла низка оцінок, висловлених у Резолюції Європейського парламенту, ставлять під сумнів неупередженість та ефективність діяльності запропонованої постійної спеціальної місії ЄП в Україні, доцільність створення якої вимагає додаткового вивчення", - зазначило міністерство.

"Незбалансований характер резолюції, а також заклики до запровадження обмежувальних заходів з боку ЄС не сприяють формуванню загальнонаціонального примирення і атмосфери довіри в Україні, а отже, підривають процес стабілізації ситуації", - вважає МЗС.

Водночас міністерство виокремлює "далекоглядні сигнали", висловлені під час учорашніх дебатів у Європейському парламенті від імені високого представника ЄС і Європейської комісії, згідно з якими стратегія ЄС щодо України зосереджується не навколо санкцій, а навколо діалогу та взаємодії, зокрема на підставі визнання європейської перспективи України.

"Високо оцінюємо ініціативу Європейської комісії з координації підготовки стратегічного пакета фінансової допомоги Україні на цілі впровадження соціально-економічних реформ і підтримки макроекономічної ситуації. Залишаємося відкритими для подальших консультацій зі стороною ЄС, міжнародними фінансовими організаціями та іншими донорами з цього питання", - сказано в повідомленні.

МЗС висловило впевненість, що українці здатні самостійно знайти шляхи виходу з політичної кризи, за столом переговорів між владою, опозицією і представниками громадянського суспільства країни.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram