ГоловнаПолітика

Майдан вважає провокацією влади погроми ресторанів у Києві

Самооборона не носить кросівок, заявив Степан Кубів

Погроми ресторанів, які вночі в Києві влаштували невідомі в екіпіруванні, схожому на те, яке носить самооборона Майдану, - це чергова провокація влади.

Про це на брифінгу в прес-центрі Штабу національного спротиву заявив комендант Будинку профспілок, депутат Степан Кубів, повідомляє прес-служба "Батьківщини".

"Зверніть увагу на викинуті в Інтернет фотографії цих людей. Вони мають вигляд позування, вихваляння, що вони знищують бізнес у Києві", - зазначив Кубів.

Але, на його думку, найголовніше, чим викрили себе провокатори - це взуття.

"Ці особи в кросівках, яких не носять ані представники самооборони, ані представники інших загонів, ані люди, які приходять на Майдан. Саме кросівки підтверджують, що це провокація, здійснена за допомогою "тітушків", - наголосив комендант.

Нагадаємо, видання Segodnya.ua оприлюднило фотографії, на яких видно, як невідомі громлять два ресторани. У закладі "Опанас" (вул. Терещенківська, 10, парк Шевченка) розбили скло, двері, зняли прапор України і забрали його зі собою.

Окрім того, в ресторані Mai Tai Lounge Kyiv (вул. Велика Васильківська (Червоноармійська), 66, ст. м. "Олімпійська", розбили двері, вітрини та балончиками написали "бойкот". Людей у закладі тоді не було.

"На питання, хто вони, молоді люди відповіли, що не належать до жодної з політичних партій і є націоналістами. Під час погрому молодики вигукували, що це попередження власникам", - повідомило видання.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram