ГоловнаПолітика

Пентагон підтвердив заходження бойових кораблів США у Чорне море

Кораблі проведуть навчальні заняття своїх екіпажів

Пентагон підтвердив заходження бойових кораблів США у Чорне море

Американські військові кораблі Mount Whitney і Taylor зайшли в Чорне море і виконуватимуть там різні завдання, в тому числі зроблять заходи в іноземні порти й проведуть навчальні заняття своїх екіпажів.

Про це заявив офіційний представник міністерства оборони США контр-адмірал Джон Кірбі.

Штабний корабель Mount Whitney і фрегат керованої ракетної зброї Taylor пройшли через протоки Дарданелли і Босфор. Спочатку передбачалося, що другим кораблем буде ракетний есмінець Ramage, але наприкінці січня його помітили на Кіпрі, пише ИТАР-ТАСС.

У Головному штабі ВМФ Росії заявили, що в територіальні води Росії американські кораблі не заходитимуть.

Згідно з положеннями конвенції Монтре від 1936 року про режим проходження військових кораблів через протоки Босфор і Дарданелли в Чорне море, термін перебування таких кораблів нечорноморських держав у Чорному морі у мирний час не може перевищувати 21 добу.

21 січня США заявили, що готові дислокувати в Чорному морі два кораблі своїх військово-морських сил, які можуть бути за запитом Росії задіяні для захисту Олімпійських ігор-2014 у Сочі. У Пентагоні заявляли, що заходження кораблів буде здійснено в рамках стандартного військового планування для забезпечення безпеки під час проведення Олімпіади.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram