ГоловнаПолітика

Лідерам "Свободи" погрожують фізичною розправою, - нардеп

Керівництво партії не має наміру припиняти свою активність

Лідерам "Свободи" погрожують фізичною розправою, - нардеп

Керівникам ВО "Свобода" та членам їхніх сімей погрожують фізичною розправою.

Про це сьогодні заявив народний депутат-"свободівець" Юрій Сиротюк, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, 3 лютого від імені влади на переговори з одним із заступників голови "Свободи" в центр столиці приїхали представники одного з "бандитських злочинних угруповань". Вони висунули умову: якщо "Свобода" не припинить свою активність і виступи проти президента - вони фізично знищать сім'ю лідера об'єднання Олега Тягнибока та заступників голови партії.

"Цього разу кримінальники відкрито, в центрі міста, на очній зустрічі з керівництвом ВО "Свобода" погрожували фізичним знищенням депутатських родин, якщо ми не припинимо своєї активності. Про ці погрози 4 лютого ми вже поінформували наших міжнародних колег - Кетрін Ештон і Яна Томбінського; також підготували відповідне звернення від народних депутатів до голови Служби безпеки України, зокрема і щодо ситуації, яка склалася в Криму", - зазначив депутат.

При цьому нардеп запевнив, що керівництво "Свободи" не має наміру припиняти свою активність або вивозити свої родини за кордон.

"Будемо давати адекватні відповіді на будь-які бандитські витівки. Адже кожен громадянин має право на захист свого життя і життя своїх родин, тому й ми це будемо робити. Але те, що влада від власного імені посилає кримінальних авторитетів і бандитів на так звані переговори, свідчить про справжні наміри режиму", - наголосив Сиротюк.

Також Сиротюк нагадав, що зараз за сприяння міліції у вільному доступі в Інтернеті з'явилися бази даних (телефони, домашні адреси) всіх учасників революції, зокрема "свободівців".

"Оприлюднення персональних даних особи є злочином. Влада повинна заблокувати ті сайти, але нічого не робить. Вона діє за звичною схемою: "Бандити й міліція - одна коаліція". Сьогодні вдень з погрозами приходять міліціонери і прокурори, а ввечері - бандити", - заявив він.

Нагадаємо, 3 січня в центрі Києва група невідомих осіб побила народного депутата від ВО "Свобода" Андрія Іллєнка і його адвоката Сидора Кізіна.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram