ГоловнаПолітика

У Клюєва, Арбузова і Азарова немає австрійських паспортів, - офіційна заява посольства

Скандал з українським топ-чиновниками зійшов нанівець

У Клюєва, Арбузова і Азарова немає австрійських паспортів, - офіційна заява посольства
Фото: www.yugopolis.ru

Посольство Австрії в Україні офіційно спростувало інформацію про те, що у екс-прем'єра Миколи Азарова, виконуючого обов'язки прем'єра Сергія Арбузова і голови Адміністрації президента Андрія Клюєва є паспорти цієї країни.

"Посилаючись на ваш запит, Посольство Австрії в Україні від імені посла Австрії в Україні Вольфа Дітріха Хайма спрямовує до вас таке спростування: Повідомлення про те, що зазначені особи мають громадянство Австрії, не підтверджене", - сказано у відповіді посольства Австрії в Києві на відповідний запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Нагадаємо, згідно з повідомленням "Радіо Свобода", 4 лютого депутат Європарламенту Ребекка Хармс заявила про те, що у Миколи Азарова, Сергія Арбузова та Андрія Клюєва є паспорти громадян Австрії, посилаючись на інформацію, отриману від австрійських колег.

Пізніше Хармс пояснила, що її заяву дещо спотворили - вона говорила про те, що ці особи лише можуть мати австрійське громадянство.

За інформацією австрійської газети Vienna Times, особи, які вкладають гроші в нерухомість або бізнес, в майбутньому можуть претендувати на австрійський паспорт. Згідно із законодавством цієї країни, інвестуючи свої кошти в Австрії, іноземці мають право отримати посвідку на перебування, яку згодом можуть замінити на австрійське громадянство. При цьому, за даними видання, ті, хто претендує на громадянство, повинні мати щомісячний дохід не менш ніж 3,5 тис. євро.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram