ГоловнаПолітика

Азаров, Арбузов і Клюєв відхрестилися від австрійського громадянства

Екс-прем'єр і голова АП погрожують Ребеці Хармс судовим позовом

Азаров, Арбузов і Клюєв відхрестилися від австрійського громадянства
Фото: EPA/UPG

Екс-прем'єр Микола Азаров заявив, що інформація про його австрійський паспорт є брехнею.

"Я ніколи ні в одну європейську державу не звертався з проханням про надання мені паспорта. Тому офіційно заявляю, що інформація, яку зараз поширюють про мене ЗМІ, є брехнею!" - написав він у "Фейсбуці".

Окрім того, на сайті уряду з'явилася заява прес-служби уряду зі спростуванням австрійського громадянства екс-прем'єра.

"Інформація про паспорт громадянина Австрії, а також про майно й активи на території цієї держави Миколи Азарова не відповідає дійсності", - повідомляють із посиланням на прес-секретаря "прем'єр-міністра України Віталія Лук'яненка" . При цьому на сайті не пояснено, як пов'язаний звільнений Азаров з урядом і яким чином Віталій Лук'яненко продовжує залишатися прес-секретарем прем'єра, якщо такої посади зараз ніхто не займає.

"Окрім того, Микола Азаров вимагає від Ребекки Хармс, на яку посилаються ЗМІ, або надати докази, або спростувати і перепросити за поширення неправдивої інформації. Інакше він подасть відповідний позов до судових органів", - сказано в заяві уряду.

Прес-служба першого віце-прем'єр-міністра, виконувача обов'язків прем'єра Сергія Арбузова також заперечує наявність у нього австрійського паспорта.

Про це Українським Новинам сказав прес-секретар Арбузова Олександр Кутерещин.

Окрім того, прес-секретар голови Адміністрації президента Андрія Клюєва Артем Петренко також спростував заяву депутата Європарламенту Ребекки Хармс.

"Андрій Клюєв має паспорт громадянина України, і жодних паспортів інших країн у нього немає", - передає слова речника прес-служба голови держави.

Клюєв вимагає від Хармс спростувати неправдиву інформацію і залишає за собою право звернутися до суду.

Нагадаємо, згідно з повідомленням "Радіо Свобода", депутатка Європарламенту Ребекка Хармс заявила про наявність в Азарова, Арбузова і Клюєва паспортів громадян Австрії, посилаючись на інформацію, отриману від австрійських колег.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram