ГоловнаПолітика

Кримські депутати мають намір просити захисту в Росії

Засідання Верховної Ради Криму відбудеться 19 лютого

Кримські депутати мають намір просити захисту в Росії
Фото: comments.ua

Кримський парламент розглядає можливість ухвалити звернення до Російської Федерації з проханням про захист.

Як повідомляє сайт «Крим.Коментарі», у вівторок депутат-«регіонал» Володимир Кличніков під час засідання президії Верховної Ради АРК заявив про необхідність захистити автономний статус Криму, якому, на його думку, загрожує прихід до влади опозиції.

"Я пропоную президії Верховної Ради Криму включити до порядку денного лютневої сесії такі питання. Перше, про створення робочої групи щодо змін і доповнень до Конституції АРК і Конституції України та про проведення загальнокримського опитування громадської думки про статус Криму, - заявив Кличніков. - Друге, ухвалити звернення до президента та законодавчих зборів Російської Федерації виступити гарантом непорушності статусу автономії Криму, а також непорушності прав і свобод наших громадян".

У свою чергу депутат Сергій Цеков також висловився за ухвалення такого звернення.

"Ми просто зобов'язані звернутися до Російської Федерації з урахуванням того, що Крим - це російська автономія, російська за національністю, за культурою та мовою. Зрозуміло, що це багатонаціональна територія, на якій проживають представники різних національностей у мирі та злагоді, але, попри це, нашим захисником може бути тільки Російська Федерація. Тому я закликаю президію і Верховну Раду АРК підготувати відповідне звернення до Російської Федерації на підтримку допомоги та захисту", - сказав на президії Цеков.

Спікер кримського парламенту Володимир Констянтинов дав процедурне доручення юристам опрацювати ці питання.

Звернення до Росії депутати розглянуть на найближчій сесії, яка відбудеться 19 лютого.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram