ГоловнаПолітика

Сьогодні розпочинає роботу четверта сесія Верховної Ради

Депутати запланували розглянути за день 32 питання

Сьогодні розпочинає роботу четверта сесія Верховної Ради
Фото: Степан Івахів

Сьогодні відбудеться відкриття четвертої сесії Верховної Ради України VII скликання.

Про це повідомляє офіційний сайт українського парламенту.

У перший розділ порядку денного четвертої сесії внесено 780 підготовлених до розгляду питань.

На цей пленарний тиждень до порядку включено 86 питань, зокрема, у вівторок запропоновано розглянути 32 питання, серед яких законопроект про чисельність Збройних сил на 2014 рік, внесений президентом України, і ще вісім законопроектів, які чекають на розгляд у першому читанні.

Окрім питання про призначення позачергових місцевих виборів, депутати мають розглянути 20 проектів постанов. У середу заплановано розглянути +10 питань, у четвер - 38 питань, серед яких 8 стосуються ратифікації, 17 проектів запропоновано розглянути в першому і 9 - у другому читанні, заплановано також обрати і звільнити із займаних посад суддів.

Нагадаємо, вчора, 3 лютого, у Верховній Раді зареєстрували два проекти постанов про звільнення суддів Конституційного Суду за порушення присяги і про формування нового складу Конституційного Суду.

Зазначимо також, лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк заявив, що опозиція наполягає, щоб на пленарному засіданні Верховної Ради 4 лютого депутати розглянули акт про повернення до Конституції 2004 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram