ГоловнаПолітика

МВС відзвітувало про результати експертиз убивств на Грушевського

Правоохоронці нарікають на відсутність свідків

МВС відзвітувало про результати експертиз убивств на Грушевського

Міністерство внутрішніх справ отримало результати експертиз убивств активістів Сергія Нігояна, Михайла Жизневського і Романа Сеника на вулиці Грушевського в Києві.

"За словами в.о. начальника відділу Слідчого управління ГУМВС України в м. Києві Юрія Папіна, правоохоронці змогли встановити точний час смерті трьох мітингувальників. Однак час і місце отримання ними тілесних ушкоджень встановити наразі не вдалося, адже для цього потрібно знати точне місце, де постраждалі отримали поранення. А цих даних, як і показань свідків, правоохоронці ще не мають", - повідомляє прес-служба МВС.

За даними слідства, постріли зроблено зблизька - 2-3 метрів, на це вказують сліди пороху на одязі загиблих. Крім того, з попередніх висновків зрозуміло, що постріли зроблені зверху під досить великим кутом.

"Однак для того, щоб здійснити докладне дослідження, потрібно знати точне місце, де постраждалі отримали поранення", - додають у МВС.

Сьогодні співробітники міліції намагалися знайти і допитати свідка вбивства активіста Жизневського Тараса Кобялка. Однак, зазначають у відомстві, за даними людей, які називають себе "охороною" Українського дому, такої людини серед тих,хто є в будівлі, немає.

Нагадаємо, раніше Кобялко розповів ТСН подробиці загибелі Жизневського, який був його другом.

За його словами, коли спецпризначенці відступали, а мітингувальники наступали, Жизневський з дерев'яним щитом став біля автобуса, щоб закрити дірку, щоб звідти не стріляли. Дерев'яний щит добре захищав від гумових куль. Потім Жизневський опинився на бруківці вулиці Грушевського з металевою кулею в серці. Кобялко каже, що його друг упав на спину в напрямку Українського дому. На щиті є достатньо велика дірка. Кобялко переконаний, що куля летіла з боку силовиків. "Я впевнений, що це вони. Вони просто злякалися, що мужні хлопці йдуть без нічого", - сказав він.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram