ГоловнаПолітика

Міліція звинувачує демонстрантів у підпалах автомобілів

Один з підпалених автомобілів нібито належить родичці судді

Міліція припускає причетність "учасників масових заворушень" до підпалів автомобілів у Києві.

Про це йдеться в повідомленні МВС.

"Правоохоронці не виключають причетності учасників масових заворушень до підпалів автомобілів", - сказано в ньому.

Протягом останньої ночі міліціонери отримали повідомлення про пошкодження 8 транспортних засобів.

"Тим часом співробітники міліції з'ясували, що один з підпалених зловмисниками автомобілів належить родичці судді, який розглядав подання і приймав рішення щодо обрання запобіжного заходу стосовно учасників заворушень", - пояснює міліція таку версію.

При цьому міліції вдалося затримати одного підозрюваного в підпалі.

Фото: http://mvs.gov.ua/

"Близько 1 години ночі під час патрулювання житлового масиву "Виноградар", що в Подільському районі столиці, співробітники міліції затримали громадянина, якого підозрюють в умисному знищенні чужого майна. Побачивши патруль, двоє зловмисників почали бігти, але один з них був затриманий нарядом міліції. Під час огляду в молодика було вилучено дві пластикові пляшки з пальною рідиною, ганчірки і запальничку", - сказано в повідомленні.

Фото: http://mvs.gov.ua/

"За словами затриманого, напередодні він і його приятель, якого зараз розшукують, отримали список з адресами та номерами машин, які необхідно було підпалити. За кожне виконане "замовлення" зловмисникам пообіцяли винагороду в 300 гривень. Молодик також зазначив, що він є 26-річним громадянином Грузії, прибув в Україну близько 2 місяців тому в пошуках роботи. Оскільки документів він при собі не мав, правоохоронці встановлюють його особу, зокрема - за допомогою звернення в Посольство Грузії в Україні", - додають у міліції.

Нагадаємо, за даними Головного управління з питань надзвичайних ситуацій в Києві, протягом 29-30 січня у столиці згоріли 23 машини, причому здебільшого причиною займання був підпал. За інформацією київської міліції, частина згорілих автомобілів мала номерні знаки інших областей. Представники Автомайдану стверджують, що деякі з них збігаються з номерами автомобілів, які 29 грудня минулого року їздили пікетувати резиденцію президента Віктора Януковича в Межигір'ї.

Слід зазначити, що два тижні тому в Інтернеті опублікували список із даними більш ніж 900 автовласників, які могли бути пов'язані з Автомайданом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram