ГоловнаПолітика

"Свободівець" Левченко погрожує МВС позовом за наклеп

Екс-кандидат у депутати всю ніч працював в Українському домі

"Свободівець" Левченко погрожує МВС позовом за наклеп
Юрий Левченко
Фото: Макс Левин

Екс-кандидат у депутати від партії "Свобода" Юрій Левченко заявив, що інформація МВС про його присутність у КМДА 31 січня під час "знущань" із захопленого міліціонера є брехнею.

Про це він написав у своєму "Фейсбуці".

"Я зараз комендант Українського дому і перебуваю тут майже цілодобово. З моменту взяття Укрдому в Київраді я був тільки раз - увечері 27 січня на короткій партійній нараді. Наші юристи вивчають можливість позову до МВС за наклеп, поширення свідомо неправдивої інформації, службову недбалість і т.ін., але ми чудово розуміємо, що в судах честі не більше, ніж у МВС. Користуючись нагодою, хотів би зазначити, що моє перебування в Укрдомі ввечері/вночі з 31.01 на 01.02 можуть підтвердити сотні жителів цього будинку", - написав Левченко.

"Складно зрозуміти сенс цієї брехні. Якщо хтось хоче зробити з мене ворога нинішніх "правоохоронців" - псів режиму Пахана - то я їм і так не товариш, і без цих казочок", - додав він.

Нагадаємо, МВС заявило, що ввечері 31 грудня "охорона Майдану" схопила майора міліції, який ніс службу на Майдані Незалежності, і катувала його в будівлі КМДА. При знущаннях, згідно з повідомленням міністерства, був Юрій Левченко.

МВС також повідомляло про захоплення трьох працівників міліції, при цьому один з них нібито отримав ножове поранення. Щоправда, їхніх імен й обставин інциденту так і не оприлюднили. У штабі опозиції назвали це повідомлення провокацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram