ГоловнаПолітика

"Батьківщина" вимагає від влади відпустити Булатова за кордон на лікування

Німеччина і Литва висловили готовність лікувати лідера Автомайдану

"Батьківщина" вимагає від влади відпустити Булатова за кордон на лікування
Фото: www.bbc.co.uk

Партія "Батьківщина" вимагає від влади припинити репресії проти лідера Автомайдану Дмитра Булатова і надати йому можливість виїхати за кордон на лікування, оскільки від європейських країн надійшли відповідні пропозиції.

Про це йдеться в заяві політсили.

"Ми щиро вдячні лідерам Німеччини та Литви, які вже заявили про готовність лікувати Дмитра Булатова. Ми вдячні всім країнам, які простягають руку допомоги нашим громадянам, постраждалим від озвірілого владного режиму", - сказано в заяві.

У "Батьківщині" вважають, що "репресивні дії влади проти Булатова" сьогодні - це продовження тих тортур, яких він зазнав під час викрадення.

"Поки Дмитро перебуватиме в досяжності репресивного апарату, його життя і здоров'я буде під постійною загрозою. Саме тому він повинен отримати право на лікування за кордоном, як це запропонували авторитетні лідери європейських країн", - зазначили в партії.

Нагадаємо, Булатов зник 22 січня. За словами друзів, його викрали невідомі в одному зі спальних районів Києва. 30 січня його вивезли в лісосмугу, де й покинули. Булатов сам дійшов до найближчого села, звідки зміг зв'язатися з друзями. За попереднім діагнозом лікарів, у потерпілого виявлено численні гематоми на тілі та обличчі, а також різані рани вух.

Міліція відкрила кримінальне провадження за фактом незаконного позбавлення волі Булатова. Крім того, проти Булатова порушено кримінальне провадження за звинуваченням в організації масових заворушень (ч. 2 ст. 294 КК, передбачає покарання до 15 років в'язниці).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram