ГоловнаПолітика

МВС запропонувало роздати "Беркуту" вогнемети

"Джміль" здатний вражати живу силу на відстані до 1,7 кілометра

МВС запропонувало роздати "Беркуту" вогнемети

Міністерство внутрішніх справ запропонувало внести до переліку спецзасобів, які застосовує міліція під час охорони громадського порядку, реактивні вогнемети російського виробництва "Джміль" і "Джміль-М".

Про це свідчить проект постанови Кабміну, копію якого оприлюднило видання ZN.UA.

"Джміль" и "Джміль-М" вписані в розділ переліку спецзасобів, де згадуються ручні газові гранати і патрони з газовими гранатами.

У пояснювальній записці до постанови в.о. міністра внутрішніх справ Віталій Захарченко зазначив, що її ухвалення дозволить належним чином забезпечити виконання завдань з охорони громадського порядку, громадської безпеки та боротьби зі злочинністю.

Фото: http://zn.ua

Реактивний піхотний мобільний вогнемет "Джміль-М" узято на озброєння військових підрозділів радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ) Сухопутних військ Росії. Він має значну дальність стрільби, більшу потужність і призначений для знищення живої сили супротивника, яка розташована в різних спорудах, виведення з ладу автомобільної та легкої броньованої техніки, руйнування укріплених об'єктів.

Вогнемет здатний вражати живу силу на відстані до 1,7 кілометра, прицільна дальність стрільби - до 800 метрів.

Крім термобаричних і запальних боєприпасів, вогнемет "Джміль" може стріляти димовими зарядами, що створюють непроникну завісу і тим самим засліплюють противника.

В охороні громадського порядку в МВС задіяно, в тому числі, спецпідрозділ "Беркут".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram