ГоловнаПолітика

МВС розслідує причетність "Беркута" до вбивства трьох демонстрантів

Але ця версія - лише одна з багатьох

МВС розслідує причетність "Беркута" до вбивства трьох демонстрантів
Фото: Макс Левин

МВС України в рамках розслідування загибелі трьох протестувальників на вулиці Грушевського в Києві серед інших розглядає версію про те, що вбивства скоїли співробітники спецпідрозділу "Беркут".

Про це заявив на прес-конференції в п'ятницю перший заступник начальника Головного слідчого управління МВС країни Віталій Сакал, повідомляє Інтерфакс-Україна.

"Розглядаємо кілька версій скоєння цих вбивств, у тому числі і скоєння вбивства співробітниками "Беркута", - сказав Сакал.

За його словами, міліція встановила, що на вулиці Грушевського з вогнепальної зброї було вбито трьох маніфестантів: Сергія Нігояна, Михайла Жизнєвського і Романа Сеника.

Він наголосив, що не можна виключати жодну з версій, зокрема й цю.

За його словами, місце скоєння цих злочинів досі ще не встановлено.

"Встановлено, що зброя і патрони, які використовували для скоєння цих убивств, - це мисливські патрони. Це вже висновок судової експертизи. Найімовірніше, це вогнепальна гладкоствольна зброя. Хочу наголосити, що патрони, які використовували для скоєння вбивства, органами внутрішніх справ не використовувалися і на озброєнні не перебувають. Немає таких патронів", - розповів Сакал.

При цьому Сакал наголосив, що висновків комплексної судової медичної експертизи ще немає.

Заступник начальника головного слідчого управління МВС України Олег Татаров розповів: "Відпрацьовується така версія - скоєння вбивства невстановленими особами. Це офіційна версія, а невстановлені особи - це можуть бути різні люди, їх може бути маса... Це і хуліганські мотиви, і з метою провокації".

Нагадаємо, безпосередньо під час боїв на вул. Грушевського 22 січня загинули дві людини: громадянин України Сергій Нігоян і громадянин Білорусі Михайло Жизнєвський. 25 січня в лікарні після отриманого 22 січня вогнепального поранення (також на вул. Грушевського) помер житель Львівської області Роман Сеник. У столичній прокуратурі підтвердили цю інформацію, уточнивши, що всіх їх вбито зі зброї, пристосованої для стрільби мисливськими патронами, зарядженими картеччю і кулями.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram