ГоловнаПолітика

Янукович не бажає мирного врегулювання ситуації в Україні, - Брок

ЄС почне роботу над списком санкцій для України в лютому

Янукович не бажає мирного врегулювання ситуації в Україні, - Брок
Фото: www.versia.am

Голова комітету із закордонних справ Європарламенту Елмар Брок вважає, що президент України Віктор Янукович, очевидно, не бажає мирного врегулювання ситуації в Україні.

"Абсолютна жорсткість, яку демонструють президент і його послідовники. Вони ні на міліметр не готові йти на компроміси. У них однобокий погляд, що насильство йшло з іншого боку. Я думаю, це повна втрата реальності разом із тотальною претензією на владу", - заявив політик в інтерв'ю Deutsche Welle.

При цьому єврочиновник зазначив, що в Європейському Союзі в лютому 2014 року можуть розпочати роботу над санкційним списком для України.

"Я припускаю, що - якщо так і далі триватиме - протягом наступних тижнів почнуть працювати над списком, згідно з яким ті, хто особисто відповідає за затримання, вбивства, тортури і засудження, які є неприйнятними, отримають заборону на в'їзд - це можуть поєднати і з блокуванням рахунків", - заявив Брок.

Також єврочиновник зазначив, що санкції можуть бути введені тільки тоді, коли закінчаться переговори.

"Не можна вводити санкції, поки переговори тривають. Спочатку одне, потім інше", - зазначив Брок.

Зауважимо, напередодні спеціальна делегація Європарламенту на чолі з Броком перебувала в Україні, де провела зустрічі з представниками влади та опозиції.

Нагадаємо, нещодавно стало відомо про заборону на в'їзд до США народним депутатам Олені Бондаренко і Володимирові Олійнику. За цією інформацією, Андрій Клюєв досі "під питанням".

Про санкції заговорив і президент Польщі Броніслав Коморовський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram