ГоловнаПолітика

52 "регіонали" готові були підтримати опозиційні пропозиції до законопроекту про "амністію"

Така активність однопартійців добряче розлютила главу держави

52 "регіонали" готові були підтримати опозиційні пропозиції до законопроекту про "амністію"
Фото: Макс Левин

52 народних депутати від Партії регіонів готові були підтримати пропозиції, внесені опозицією до законопроекту про амністію.

Про це йдеться в матеріалі Соні Кошкіної "Сім'ї вивозьте. Пошвидше"

Така активність "регіоналів" спричинила появу у Верховній Раді глави АП Андрія Клюєва, а згодом і президента Віктора Януковича.

"Об'явлення Клюєва поперед людом знадобилося після того, як у присутніх поцікавилися, скільки з них має намір підтримати опозиційні пропозиції щодо амністії. Руку підняли 52 особи", - йдеться в матеріалі. При цьому авторка уточнює, що в залі була менш ніж половина фракції. Не було, зокрема, людей Фірташа і Льовочкіна.

"Ви тут узагалі нічого не розумієте! Усе тільки псуєте! Увесь світ, Європа (тут він значно підвищив голос, - Ред.), ООН, усі-усі схвалили мій план мирного врегулювання", - гримів Віктор Федорович. "Зволікання" з підписанням скасування "законів про диктатуру" - один із пунктів, до речі, цього великого плану. "Це - інструмент для стримування радикалів", - відверто сказав Янукович", - пише Соня Кошкіна.

Після цього президент передав телефон нардепові Фурсіну, якого очікувала розмова з Дмитром Фірташем. Нетривалі телефонні перемовини і - люди Фірташа погодилися голосувати так, як скаже президент.

Нагадаємо, вчора 232 голосами "за" депутати схвалили президентський варіант законопроекту "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання осіб з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань". Згідно з ним, активістів можуть відпустити лише після звільнення всіх адміністративних будівель.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram