ГоловнаПолітика

Пшонка створив групу для контролю за виконанням закону про амністію

Група вивчить усі обставини та версії подій

Пшонка створив групу для контролю за виконанням закону про амністію
Фото: http://ria.ru/

За дорученням генерального прокурора України Віктора Пшонки створено спеціальну групу контролю за виконанням закону "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань", і розслідуванням тих злочинів, які не підпадають під дію цього документа.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ГПУ.

Як наголошено, тривають перевірки повідомлень у засобах масової інформації про "можливе зникнення учасників акцій. Також ретельно контролюється перебіг кримінальних проваджень стосовно осіб, які загинули".

"У процесі роботи групою будуть вивчені всі обставини і версії подій. За потреби керівник групи вповноважений витребувати матеріали слідства з інших правоохоронних органів. Заслуховування результатів розслідування, за можливості, будуть проходити у відкритому для суспільства режимі, із залученням засобів масової інформації", - йдеться в повідомленні.

У відомстві додали, що тільки за умови виконання всіх положень закону стане можливе "прийняття відповідних процесуальних рішень у кожному з кримінальних проваджень". "Невиконання хоча б частини положень закону чи зміна визначеної ним послідовності може знівелювати досягнуті результати", - резюмували в ГПУ.

Нагадаємо, Верховна Рада ухвалила вчора закон "Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування і покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань" №4021-3.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram