ГоловнаПолітика

ГПУ: В Україні за час масових акцій заарештовано 140 осіб

Затримано 234 людини

ГПУ: В Україні за час масових акцій заарештовано 140 осіб
Фото: EPA/UPG

На сьогодні в Україні за час акцій протесту затримані 234 людини, з них 140 заарештовано.

Про це йдеться в заяві Генеральної прокуратури, що розміщена на офіційному сайті відомства.

Результатом цього стали порушення громадського порядку, масові заворушення, використання зброї, захоплення органів влади і спроби створення фактично паралельних псевдоорганів державного управління.

Так, згідно з даними слідства, загинули 4 особи, у тому числі - працівники органів внутрішніх справ, тілесні ушкодження отримали понад 500 осіб, з них - 253 правоохоронці. Станом на сьогодні, затримано загалом 234 особи, з них заарештовано - 140.

Крім того, є численні порушення Конституції та законів України з боку місцевих органів влади. Неправомірні рішення останніх оскаржуються органами прокуратури в судовому порядку.

У пошуках політичного компромісу ухвалено закон України «Про усунення негативних наслідків та недопущення переслідування та покарання з приводу подій, які мали місце під час проведення мирних зібрань».

Реалізація його положень у рівній мірі залежить як від організаторів та учасників масових заворушень, так і від правоохоронних і судових органів.

Нагадаємо, акції протесту на Майдані Незалежності в Києві тривають понад два місяці. Протистояння між протестувальниками і правоохоронцями на вул. Грушевського триває з 19 січня.

Також нагадаємо, що сьогодні спікер Верховної Ради Володимир Рибак підписав скандальний закон про амністію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram