ГоловнаПолітика

Портнов розповів, які злочини не підпадають під "амністію"

Серед них - тортури, викрадення, вбивства

Портнов розповів, які злочини не підпадають під "амністію"
Фото: http://focus.ua

Перший заступник голови Адміністрації президента, член робочої групи з врегулювання ситуації в країні Андрій Портнов вважає, що в ухваленому законі про "амністію" співмірні вимоги влади та опозиції, створена система стримань і противаг.

Про це повідомляє прес-служба президента.

"Слід констатувати співмірність вимог влади та опозиції в цьому законі, створення систем стримань і противаг, і ми виходимо з того, що цей закон буде стимулювати обидві сторони до врегулювання кризи. Ми наполягаємо на тому, що цей проект закону повністю був погоджений з трьома лідерами опозиційних сил. Цей проект є продуктом спільної співпраці. Ми підкреслюємо, що цей закон гарантує право громадян на мирний протест. Громадяни можуть продовжити знаходитись у приміщеннях, які не належать органам державної влади, і можуть перебувати на Майдані, здійснюючи свої мирні протести", - сказав Портнов.

При цьому він повідомив, що законом не будуть амністовані особи, які підозрюються у катуванні, в перешкоджанні журналістській діяльності; які підозрюються у вбивстві або нанесенні тяжких тілесних ушкоджень, що потягли за собою смерть людини, або у викраденні людей.

"Ці злочини ніколи не будуть пропонуватися до амністії і не запропоновані вчора парламенту. Всі інші злочини, які відбувалися під час масових протестів і пов’язані з масовими протестами, підлягають амністуванню", - зазначив Портнов.

З переліком статей Кримінального кодексу, які підпадають під дію цього закону, можна ознайомитися за цим посиланням.

Нагадаємо, згідно з законом, учасники протестів за вчинення порушень в період з 27 грудня 2013 року до дня набуття чинності документа звільняються від відповідальності. При цьому аналогічний закон на період з 21 листопада по 26 грудня містить норми, які можуть бути застосовані до правоохоронців, які порушили закон.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram