ГоловнаПолітика

"Свобода" має намір оскаржити закон про "амністію"

Порушено процедуру, вважають у партії

"Свобода" має намір оскаржити закон про "амністію"
Игорь Швайка
Фото: http://comments.ua

Партія "Свобода" має намір оскаржити ухвалений Верховною Радою закон про звільнення від відповідальності учасників протестів.

Про це повідомив журналістів депутат фракції "Свобода", заступник голови комітету українського парламенту з питань регламенту та депутатської етики Ігор Швайка, повідомляє РИА Новости.

"Коли порушена процедура (ухвалення законопроекту), можна подати постанову про скасування закону і повернутися до розгляду по суті. Ми це плануємо зробити сьогодні", - сказав Швайка.

"Після ухвалення будь-якого закону голова Верховної Ради не має права підписувати закон протягом двох днів, оскільки можуть надійти зауваження та постанови про скасування з переліком тих порушень, які було допущено", - додав він.

Лідер "Свободи" Олег Тягнибок також пояснив, що закон ухвалили із жорстким порушенням регламенту Верховної Ради, оскільки його не обговорювали в профільному комітеті і не мали ставити на голосування першим. Спочатку, на думку Тягнибока, депутати мали розглянути законопроект депутата Леоніда Ємця (фракція "Батьківщини"), який не передбачав жодних застережень для початку амністії. "Ми мали інформацію, що 52 депутати з Партії регіонів були готові голосувати за наш закон, і влада боялася цього", - заявив лідер "Свободи".

Нагадаємо, в середу ввечері парламент України без обговорення ухвалив закон про амністію, яким передбачено звільнити від відповідальності учасників протестних акцій, окрім тих, хто скоїв особливо тяжкі злочини. Закон набуде чинності тільки після того, як протестувальники звільнять захоплені адміністративні будівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram