ГоловнаПолітика

Кабмін має намір наділити внутрішні війська правом стріляти по протестувальниках

ВВ також пропонується використовувати в разі запровадження надзвичайного стану.

Кабмін має намір наділити внутрішні війська правом стріляти по протестувальниках
Фото: EPA/UPG

На порядку денному сьогоднішнього засідання Кабінету міністрів заплановано розгляд змін до закону "Про внутрішні війська МВС".

Про це пише газета "Коммерсантъ Україна" з посиланням на копію законопроекту.

Документ надійшов до Кабінету міністрів ще наприкінці жовтня 2013 року, але в порядку денному засідання уряду з'явився тільки вчора. МВС пропонує суттєво розширити повноваження внутрішніх військ.

Зараз у компетенції ВВ знаходяться охорона об'єктів державної важливості та дипломатичних представництв іноземних держав, супровід спеціальних вантажів, конвоювання заарештованих і засуджених, пошуки і затримання злочинців-втікачів, участь в охороні громадського порядку і боротьбі із злочинністю, а також сприяння у ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій.

До існуючих повноважень пропонується додати можливість використовувати ВВ для забезпечення режиму надзвичайного та воєнного стану, охорони посадових осіб, придушення тюремних бунтів та участі в миротворчих операціях. Для ліквідації масових заворушень та припинення діяльності незаконних озброєних і воєнізованих формувань внутрішнім військам дозволять використовувати фізичну силу, спецзасоби, спецтехніку і вогнепальну зброю.

Слід зазначити, що відучора набуло чинності положення про спецпідрозділ МВС "Беркут". Серед іншого воно також дозволяє бійцям "Беркута" застосовувати заходи фізичного впливу, прийоми рукопашного бою, спецзасоби і вогнепальну зброю.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram