ГоловнаПолітика

Янукович отримав похвалу й заохочення від віце-президента США

Новий уряд має бути проєвропейським, сказав Байден

Янукович отримав похвалу й заохочення від віце-президента США
Фото: EPA/UPG

Президент України Віктор Янукович зателефонував у вівторок віце-президенту США Джо Байдену, щоб повідомити його про останні події в Україні, передає Радіо Свобода з посиланням на прес-службу Білого дому.

Байден привітав Януковича з досягнутими у врегулюванні кризи успіхами та закликав невідкладно підписати ухвалене парламентом рішення про скасування законів 16 січня.

Він також заохотив президента України продовжувати співпрацю з опозицією - "...у пошуках компромісів, життєво важливих для мирного вирішення".

На думку Вашингтона, до таких компромісів належить «закон про амністію» учасників масових акцій. А також обрання нового уряду, який "привнесе політичну єдність, зможе завоювати довіру українського народу та повести Україну в напрямку Європи, зміцнення демократичних інститутів і реформ, необхідних для досягнення економічного добробуту країни".

Нагадаємо, вчора вранці Джо Байден в телефонній розмові закликав Віктора Януковича не запроваджувати в країні режим надзвичайного стану і прибрати міліцію з вулиць Києва.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram