ГоловнаПолітика

Тягнибок: опозиція не обговорювала кандидатуру нового прем'єра

Опозиції не відомо, на яких умовах влада має намір формувати новий уряд

Тягнибок: опозиція не обговорювала кандидатуру нового прем'єра
Фото: EPA/UPG

Опозиція іще серйозно не обговорювала можливої кандидатури нового прем'єр-міністра.

Про це у вівторок, 28 січня, в кулуарах Верховної Ради заявив голова парламентської фракції "Свобода" Олег Тягнибок, повідомляє НБН.

"Це питання поки не обговорювали. Була пропозиція президента Януковича під час третього туру наших переговорів про те, що умовою звільнення Азарова з посади прем'єр-міністра може бути те, що цю посаду займе представник опозиції", - сказав Тягнибок.

Тягнибок зазначив, що опозиціонери ще цього питання не обговорювали, оскільки не відомо, в яких пропорціях формуватимуть новий уряд - чи це буде стовідсоткова відповідальність опозиції, чи 50 на 50 з представниками влади.

Тягнибок зазначив, що ситуація, взагалі-то, складна для обговорення. За його словами, з одного боку, представники ЄС і США вважають, що формування коаліційного уряду - це ідеальний варіант уникнути поглиблення політичної кризи.

Проблема полягає в тому, що якщо опозиція відмовиться розділити з владою відповідальність за ситуацію в країні, це виглядатиме так, ніби опозиція боїться відповідальності. Водночас Тягнибок наголосив, що є Майдан, і люди на Майдан виходили не за посади для опозиціонерів.

Нагадаємо, сьогодні прем'єр-міністр Микола Азаров подав у відставку, і президент прийняв її. Відставка Азарова зумовлює відставку всього Кабінету Міністрів, але до формування нового складу члени уряду далі виконують свої повноваження.

Також нагадаємо, раніше президент Янукович запропонував Арсенієві Яценюку посаду прем'єра, а Віталієві Кличку - посаду віце-прем'єра з гуманітарних питань. Опозиціонери відмовилися від такої пропозиції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram