ГоловнаПолітика

У ЄС позитивно коментують останні новини з Києва

У ЄС позитивно коментують останні новини з Києва

У ЄС позитивно і з надією реагують на останні новини з України про скасування в парламенті законодавчого пакета від 16 січня і про відставку прем'єра Миколи Азарова.

Зокрема, європейський комісар з питань розширення Євросоюзу та європейської політики сусідства Штефан Фюле вітає скасування Верховною Радою недемократичних законів, які 16 січня проголосували підняттям рук.

"Важлива сесія сьогодні у Верховній Раді. Це старт для всеосяжного політичного процесу", - написав Фюле в соціальному мікроблозі Twitter, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Президент Литви Далія Грібаускайте і собі назвала скасування законів "необхідним і правильним кроком для розв'язання кризи".

Голова зовнішньополітичного відомства цієї країни Лінас Лінкявічус привітав це рішення.

"Сподіваюся, що візьме гору конструктивність, (триватиме) подальший пошук осмисленого виходу за допомогою діалогу", - написав він.

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський назвав Верховну Раду "правильною інституцією для досягнення компромісу і початку реформ".

"Польща і ЄС готові допомогти", - запевнив він.

Нагадаємо, Рада скасувала закон про посилення гарантій суддям і ще 8 законів від 16 січня. Також Рада на позачерговій сесії 28 січня планує розглянути питання про врегулювання політичної кризи та забезпечення стабільності в державі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram