ГоловнаПолітика

У Раді з'явився проект дострокових парламентських виборів

За словами Рудьковського, метою ухвалення постанови є зменшення напруги в суспільстві

У Раді з'явився проект дострокових парламентських виборів
Фото: Макс Левин

У Верховній Раді зареєстровано проект постанови про дострокові вибори депутатів парламенту країни, а також місцевих рад.

Його автором став член фракції правлячої Партії регіонів Микола Рудьковський, повідомляє «Інтерфакс».

Автор документа рекомендує президенту після набуття чинності змін до Конституції України щодо переходу до парламентсько-президентської форми правління та введення адміністративної реформи призначити позачергові вибори до Верховної Ради України, а також до органів місцевого самоврядування.

"На сьогодні в суспільстві є консенсус з врегулювання суспільно-політичної кризи шляхом проведення конституційної реформи з переходом до парламентсько-президентської республіки, яка передбачає розширення повноважень Верховної Ради та органів місцевого самоврядування щодо формування центральних і місцевих виконавчих органів", - йдеться в пояснювальній записці.

За словами Рудьковського, метою ухвалення постанови є зменшення напруги в суспільстві, зменшення факторів, які сприяють ескалації насильства, а також - забезпечення прав і свобод людини.

Як відомо, одна з вимог опозиції - повернення до Конституції від 2004 року. Після чергового раунду переговорів влади та опозиції перший заступник голови Адміністрації президента Андрій Портнов заявив, що влада погодилася на створення робочої групи, яка запропонує зміни до законодавства про референдум і, можливо, через такий механізм змінити українську Конституцію.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram