ГоловнаПолітика

Данилюк спровокував розробку двох силових спецоперацій, - Москаль

Силовики готуються зачистити Майдан, Грушевського і звільнити всі захоплені будівлі

Данилюк спровокував розробку двох силових спецоперацій, - Москаль
Фото: newzz.in.ua

Захоплення активістами "Спільної справи", лідером якої є Олександр Данилюк, об'єктів стратегічного значення - МінАПК, Мін'юсту і спроба захоплення Міненерго стали приводом для розробки двох спецоперацій найближчим часом. Одна - під кодовою назвою "Хвиля" - будемо виконуватися силами МВС, друга - силами СБУ.

Про це з посиланням на високих посадовців у МВС України, які брали участь у спільних навчаннях з антитерористичним центром СБУ, на своїй сторінці у Facebook написав народний депутат України Геннадій Москаль.

За його словами, до реалізації першої спецоперації залучать усі підрозділи, передусім ті, які мають диверсійно- штурмову підготовку: "Омегу", "Ягуара" - "з можливим залученням окремих штурмових загонів підрозділів Держмитслужби".

"Мета "Хвилі" - зачистка місцевості, яку зараз контролюють протестувальники. Крім того, передбачається проведення наступальної операції і створення декількох фільтраційних загонів, застосування маневрів відволікання. Завдання фільтраційних загонів - затримання всіх осіб, які залишаються на місці зачистки", - розповів Москаль.

"Наступальну операцію проводитимуть з усіх прилеглих вулиць - Лютеранської, Прорізної, Костьольної й інших. Її мета - звільнення захоплених приміщень КМДА, Будинку профспілок, Мін'юсту, МінАПК, Українського дому, палацу "Жовтневий". Загальна чисельність залучених до операцій працівників МВС і СБУ - близько 10 тисяч", - додав він.

При цьому Москаль зазначив, що звернувся до міністра МВС і голови СБУ з проханням підтвердити або спростувати цю інформацію. А генпрокурора попросив застосувати прокурорські методи, якщо вона підтвердиться.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram