ГоловнаПолітика

Міліція пропустила жителів Сум у будівлі облдержадміністрації та мерії

Демонстранти зводять барикади

Після переговорів керівництва міліції з опозиційними депутатами, мітингувальникам жителям Сум було дозволено заходити на перший поверх будівлі облради та облдержадміністрації.

До цього входи до облдержадміністрації були заблоковані старими меблями і щитами ДСП, повідомляє ДанкорОнлайн. Співробітники міліції пішли з ОДА і залишили там шоломи і щити. Повідомляють, що наразі міліція поводиться коректно. Демонстранти також утримуються від провокацій.

Мітинг під Сумською ОДА зібрав близько чотирьох тисяч людей. Частина протестувальників пішла маршем по місту. Решта набирають сніг у мішки для барикад, які зводять перед входом в обласну адміністрацію і мерію, щоб завтра не пропустити на роботу чиновників.

Також мітинг створив у Сумах Народну раду. Крім того, вирішено створити районні народні ради і взяти під громадський контроль райдержадміністрації, загони муніципальної міліції та народної самооборони, провести антикорупційні розслідування в регіоні.

Резолюцією мітингу доручено звернутися до депутатів Партії регіонів у місцевих радах, аби вони вийшли з партії і фракцій.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram