ГоловнаПолітика

У Чернігові під облдержадміністрацією демонстранти звели барикади

Сьогодні у Чернігові відбудуться збори обласної Народної ради

У Чернігові під облдержадміністрацією демонстранти звели барикади
Фото: pik.cn.ua

У Чернігові навпроти будівлі ОДА зведено барикади з мішків зі снігом і автомобільних шин, встановлено військовий намет.

Уранці в таборі перебувало кілька десятків осіб, вони грілися біля бочки, в якій розпалено багаття, повідомляє УНІАН.

"Уночі чергувало близько 30 осіб, ніч минула спокійно. На будівлю ОДА транслювали відео про діяльність Захарченка і Януковича", - повідомив один з учасників Євромайдану.

Також увечері учасники акції згадували загиблих на Грушевського активістів Євромайдану. Біля барикади викладено хрест із лампадок перед фотографією загиблого Сергія Ніґояна.

Сьогодні о 12:00 на Красній площі Чернігова відбудеться зібрання Чернігівської обласної народної ради, на яке запрошено опозиційних депутатів місцевих рад усіх рівнів.

Нагадаємо, 25 січня в Чернігові учасники акції протесту виламали двері в облдержадміністрацію на першому поверсі. Мітингувальники також розбили кілька вікон. Міліція застосувала проти них сльозогінний газ і світлошумові гранати.

Шістьох учасників штурму ОДА спочатку автозаком доправили до відділення міліції, де взяли їхні персональні дані, а потім повернули у подвір'я ОДА і відпустили.

За фактом замаху на захоплення будівлі Чернігівської ОДА відкрито кримінальну справу за ч. 1 ст. 341 КК (захоплення державних або громадських будівель чи споруд). Чернігівська міліція заявила про 10 постраждалих міліціонерів під час штурму будівлі ОДА.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram