ГоловнаПолітика

МВС: міліція покинула Український дім за наказом Захарченка

У відомстві стверджують, що мітингувальники мали намір полонити правоохоронців

Силовики, які перебували у ніч проти 26 січня в Українському домі, були групою резерву на відпочинку й покинули будівлю за наказом міністра внутрішніх справ Віталія Захарченка, який вирішив мирно врегулювати ситуацію.

Про це йдеться в повідомленні на офіційному сайті МВС.

"Під час перебування правоохоронців в Українському домі мітингувальники заблокували приміщення і намагалися провокувати міліціонерів на сутички, незважаючи на чисельну перевагу останніх", - свідчить повідомлення прес-служби МВС.

При цьому наголошено, що "співробітники міліції не піддалися на провокації і не дали приводу для ескалації конфлікту".

"Метою мітингувальників було взяття в полон правоохоронців для їх подальшого обміну на активістів Майдану, яких зараз затримано і заарештовано", - стверджують у відомстві.

Захарченко, згідно із заявою МВС, хоче "продовжити переговорний процес і врегулювати ситуацію мирним шляхом", а тому вирішив вивести співробітників органів внутрішніх справ з Українського дому.

Нагадаємо, в ніч проти неділі протестувальники на Грушевського довідалися, що в Українському домі на Європейській площі ховається велике число силовиків. Побоюючись удару з тилу, вони заблокували будівлю і почали її штурм. Близько 4:00 ранку до місця подій прибули депутати від опозиції, які, за їхніми словами, провели переговори з керівництвом МВС і домовилися про безперешкодне виведення бійців Внутрішніх військ із будівлі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram