ГоловнаПолітика

Кличко: переговори тривають, вимагаємо виборів і скасування законів 16 січня

Опозиція також вимагає звільнити ув'язнених активістів

Кличко: переговори тривають, вимагаємо виборів і скасування законів 16 січня
Фото: EPA/UPG

Керівник партії УДАР Віталій Кличко заявив зі сцени Євромайдану, що готовий продовжувати переговори з президентом України Віктором Януковичем і перерахував вимоги опозиції.

Президент погодився на амністію протестувальників, роботу над новою Конституцією зразка 2004 року, відставку уряду, але "на певних умовах".

"Наразі не погоджується на скасування диктаторських законів, президент пропонує тільки зміни до них. Наша чітка позиція - скасувати ці закони, і крапка. Наші вимоги: проведення президентських виборів уже цього року. І ми не відступаємо. Ми тримаємо наші позиції на Майдані і в регіонах. Екстремістів тут немає. Ми мирні люди, що захищають свої права і свої вимоги. Переговори тривають. І ми повинні триматися. Ми тримаємося, і ми не піддаємося на жодні провокації. Це кажу вам я. Дякуємо кожному за мужність. Слава Україні!" - сказав Віталій Кличко, лідер партії УДАР.

Опозиція також вимагає звільнити ув'язнених з-поміж протестувальників і покарати міліціонерів, які невиправдано застосовували силу.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram